Blog

Choose a

Title

Liqeni i Komanit – Të Udhëtosh me Zanat drejt Liqenit të Magjepsur

Me pamjen dhe klimën e fjordeve skandinave, Liqeni i Komanit është një strehë e cila të dhuron një paqe të brendshme. E vendosur mes kodrave të mbuluara me gjelbërim, pozicionohet në pjesën veriore të vendit. Veriu i Shqipërisë prej vitesh po gëzon meritat e shumta të marra nga turistët e huaj dhe vendas. Dhe dalëngadalë, [...]

Read more

Title

Lumi i Shales – Tailanda e Shqiperise, ose ylli i maleve te veriut

Hailed as the Thailand of Albania, the pristine Shala River and its surroundings are a spectacular summer alternative to the Riviera and other coastline favorite Known for its clear aquamarine waters, Shala River’s popularity has sky rocketed in the last few years with more locals looking to the north for their summer fun. Perfect for [...]

Read more

Title

Një Amerikan në Shqipëri – E Solli Dashuria dhe e Mbajti Ushqimi i Mirë

Së fundmi, në IntoAlbania kemi shpërndarë videot simpatike të Ben Washburn, i riu me origjinë amerikane që periudhën e pandemisë po e kalon në Shqipëri dhe me sa duket, edhe po argëtohet shumë. Nëse nuk e keni njohur ende, ky është momenti të prezantoheni me Ben, i cili Shqipërisë i ka pëlqyer aq shumë gjëra, [...]

Read more

Title

10 Ide për Udhëtime – Të Pushosh duke Ruajtur Distancën Sociale

Mendimi konstant në këtë periudhë të vitit është organizimi i pushimeve të verës. Ashtu si çdo aspekt tjetër i jetës, edhe mënyra e të pushuarit dhe stili i udhëtimeve, do të ndryshojë në përshtatje me mundësitë dhe kujdesin ndaj pandemisë. Por nëse pushimet “tradicionale” janë bërë të vështira për shkak të nevojës për t’u mbrojtur [...]

Read more

Title

Gjenden në Tepelenë Gurët Sferikë të Mistershëm

Nivica është kthyer në një atraksion të vërtetë turistik. Me kanionet e famshme, kalanë ilire, bujtinat e shumta ku mund të provoni shijën e vërtetë të kësaj zone, apo edhe me malin e Këndrevicës, janë këto disa nga destinacionet që po tërheqin vëmendjen e shumë turistëve. Ambjenatalisti Abdulla Diku, një eksplorues i natyrës, por edhe [...]

Read more

Title

Touret e Bicikletave

For all cycling lovers, the bicycle is much more than a vehicle. It represents a way of life, a desire to be free of any constraints, to get to intimately know people and places which would otherwise remain distant and mysterious. It is, ultimately, a great way of becoming familiar the world and, through it, [...]

Read more

Title

Festat ne Tirane

Albania’s Mediterranean climate, with its warm days and cool nights, allows for a complete enjoyment of life for the majority of the year. As spring approaches, the capital’s pubs, restaurants and cafes transform into open spaces, where tables are arranged among gardens and verandas, creating an atmosphere where the wonderful climate can be truly savored [...]

Read more